Aankoop van 65 appartementen in Alkmaar

Credit Linked Beheer tekent de intentieovereenkomst voor de aankoop van 65 appartementen in Alkmaar

Afgelopen week heeft Credit Linked Beheer namens een van haar fondsen de intentieovereenkomst getekend voor de aankoop van een woontoren aan de Picassolaan in Alkmaar. De woontoren omvat 65 appartementen die bestemd zijn voor de verhuur.

Geschikte huisvesting voor meerdere doelgroepen
De 65 appartementen zijn onderdeel van het project Het Palet aan de Picassolaan in Alkmaar. Het gehele project omvat de realisatie van drie woontorens en telt in totaal 146 appartementen. Het programma krijgt een variatie aan verschillende typen appartementen, waardoor er voor meerdere doelgroepen geschikte huisvesting wordt gerealiseerd. Het Palet is een ontwikkeling van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost in samenspraak met Terra Projectmanagement en wordt gerealiseerd door Van Wijnen Heerhugowaard.

Hans Reijersen van Buuren, Directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer: “Met het tekenen van de intentieovereenkomst met Van Wijnen nemen wij een belangrijke stap in de verdere diversificatie van de woningportefeuilles van onze fondsen. Wij zijn blij het aanbod in huurwoningen in Alkmaar en daarmee ook Noord-Holland te kunnen vergroten.’’

Divers woningaanbod
Aan de groene rand van Alkmaar West komt Het Palet: drie woongebouwen met een divers palet aan appartementen aan de Picassolaan. In totaal telt het project 146 appartementen die variëren van vrije sector huurappartementen tot sociale en particuliere koopappartementen. Het aanbod is bij uitstek geschikt voor jonge starters en een- en tweepersoonshuishoudens.

‘’Met Het Palet in Alkmaar maken we het voor een breed publiek mogelijk om in een appartement op een mooie groene locatie te wonen,’’ vertelt Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. ‘’Door het tekenen van deze intentieovereenkomst met Credit Linked Beheer zijn we een grote stap dichterbij het realiseren van de 65 huurappartementen. Met het ontwikkelen en bouwen van de huurappartementen en sociale koopappartementen van Het Palet bieden we een mooie kans op betaalbare appartementen voor woningzoekers die nu vaak nog misgrijpen op de Alkmaarse huizenmarkt. Hier zijn we trots op!’’

Duurzaam en milieuvriendelijk
Het Palet staat in het teken van natuurinclusief bouwen. Het wooncomplex ligt straks te midden van brede groenstroken en watergangen. Een nieuwe groenstrook vormt een ecologische verbinding tussen de Hoevervaart, de bebouwde ruimte en het aangrenzende parkachtige terrein. Daarbij passen ook duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. Denk daarbij aan vloerverwarming en -koeling met behulp van warmte- en koude-opslag (WKO).

Planning
Naar verwachting wordt rond oktober 2022 gestart met het bouwrijp maken van de locatie. Oplevering en start verhuur staat gepland voor eind 2024. Het beschikbare huurwoningaanbod wordt via funda aangeboden. Wil je op de hoogte blijven? Binnenkort kan je je als geïnteresseerde inschrijven via “wonenopdezeplek.nl”.

Voor meer informatie neemt u contact op met Hans Reijersen van Buuren, directeur vastgoed bij Credit Linked Beheer via reijersenvanbuuren@clbeheer.nl of 06-13134739.

Credit-Linked-Beheer-Alkmaar---Picassolaan
Contractondertekening door Hans Reijersen van Buuren (links) en Arjen Oosting (rechts)

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van zes particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van ruim 850 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II, Huurwoningen Nederland Fonds III en het Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 3.000 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 100 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen.

Over Van Wijnen
Van Wijnen (meer dan 2.000 vakliefhebbers, 25 locaties) ontwikkelt, bouwt, transformeert, renoveert en beheert vastgoed in de domeinen wonen, zorgen, leren, werken en recreëren. We maken ons hard voor betaalbare woningen voor heel Nederland. Voor vitale wijken waar iedereen zich thuis voelt. En voor een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons. Daarom zetten we vol in op innovatie. Met ons woonproduct Fijn Wonen, een van onze woonoplossingen, spelen we in op de woningnood en realiseren we mooie, duurzame, comfortabele en energiezuinige woningen. Ze komen rechtstreeks uit onze woningfabriek en kennen een korte bouwtijd. Andere voorbeelden van innovatie zijn ons Living Lab op De Loskade in Groningen, deelname aan Project Milestone voor 3D betonprintwoningen en het funda Huis. In de provincie Noord-Holland ontwikkelen en bouwen wij Zaankwartier in Wormerveer en Woonpark ’t Laar in Julianadorp.

Persbericht