Ede – Bergansiuskazerne

Te huur 20 appartementen en 4 studio’s in voormalige kazerneterrein.

In één van de gebouwen op het voormalige kazerneterrein worden 20 appartementen en 4 studio’s met een gezamenlijke berging en 27 parkeerplaatsen gerealiseerd. Hierbij gaat het om twee- en driekamerappartementen met een woonoppervlakte die varieert tussen 53 en 125 m2. Omdat het betreffende kazernegebouw, dat uit 1935 stamt, een Rijksmonument is, wordt de transformatie naar 24 huurwoningen uitgevoerd onder het toeziend oog van de gemeente Ede en Monumentenzorg.

Monumentaal karakter
Het monumentale karakter van het pand brengt met zich mee dat andere richtlijnen worden gehanteerd dan bij andere transformatieprojecten. Om de bijzondere uitstraling van het pand te behouden, worden speciale eisen gesteld, bijvoorbeeld ten aanzien van de renovatie van de gevel en kozijnen. In dat kader wordt ook de monumentale, kenmerkende klokkentoren van het gebouw teruggeplaatst. Het is een prachtig gebouw dat nu met liefde en aandacht tot een bijzondere woonlocatie wordt omgebouwd.

Naast het monumentale karakter van het gebouw is ook de locatie ervan aantrekkelijk. De P.L. Bergansiuskazerne is onderdeel van woningbouwproject ‘Veluwse Poort’, aan de oostkant van Ede. Het terrein ligt bij een groot bos, en op slechts tien minuten lopen van NS-station Ede-Wageningen en het centrum van Ede. Daarnaast is het gemakkelijk bereikbaar vanaf snelweg A12.

Duurzame bouw
De 24 appartementen die in het kazernegebouw worden gerealiseerd, moeten worden voorzien van energielabel A. Om aan die ambitie te voldoen, worden ze goed geïsoleerd en onder andere voorzien van laagtemperatuur-vloerverwarming en warmteterugwinunits.

Aantal: 20 appartementen
4 studio’s
Woonoppervlakte: 53 – 125 m2
Huurprijs per maand: vanaf €
Verwachte oplevering: 2e kwartaal 2023

Button klik hier

Locatie: