TE HUUR Nieuwbouwappartementen en -woningen in Theaterkwartier

Credit Linked Beheer koopt 62 nieuwbouwappartementen en -woningen voor de verhuur in Theaterkwartier

Flevopost 22 juni 2021

Lelystad – Het Huurwoningen Nederland Fonds II, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer, koopt 57 huurappartementen en 5 grondgebonden huurwoningen in het nog te bouwen Theaterkwartier tussen de Stationsweg en het Agora Theater in Lelystad.

Voorm dit nieuwbouwproject is een overeenkomst getekend met Focus Urban Development (FOUR-D) en Schutte bouw & ontwikkeling. De huurwoningen worden aangekocht door het Huurwoningen Nederland Fonds II, dat door Credit Linked Beheer is opgericht om in huurwoningen in het middensegment te voorzien. Schutte bouw & ontwikkeling uit Zwolle zal de woningen naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 opleveren.

De 57 huurappartementen, die onderdeel vormen van het gebiedsontwikkelingsproject in het Stadshart, zijn gevestigd in een zes lagen tellend woonobject en zullen in oppervlakte variëren van 44 tot 112,5 vierkante meter gbo. De vijf grondgebonden huurwoningen zullen rond de 130 vierkante meter gbo meten. Daarnaast wordt in parkeerplaatsen op eigen terrein voorzien.

Duurzame woningen

Een belangrijk aspect van dit project is het zeer duurzame karakter van de woningen. Bij alle nieuwbouw die door Credit Linked Beheer wordt aangekocht, streeft de beheerder ernaar dat de woningen duurzamer zijn dan wat de BENG-systematiek in het Bouwbesluit voorschrijft. De woningen die in Lelystad zijn aangekocht, zijn zeer energiezuinig en worden voorzien van een lucht/water-warmtepomp, PV-panelen, een ventilatiesysteem met een WTW-unit (warmteterugwinning) en HR ++ glas.

Focus van investeringsbeleid

‘Zowel de omvang als het duurzame karakter van dit plan past uitstekend bij de focus van ons investeringsbeleid’, aldus Hans Reijersen van Buren, directeur vastgoed bij Credit Linked Beheer. ‘Met het Huurwoningen Nederland Fonds II richten we ons op projecten met tussen de 10 en 200 woningen. Daarbij richten we ons op zeer duurzame huurwoningen in het middensegment, een categorie met veel vraag en weinig aanbod. Dit project in Lelystad sluit naadloos aan bij die doelstelling’.

Meer diversiteit

De appartementen en woningen verrijzen vanaf deze zomer in het Theaterkwartier. Dit centrumgebied wordt de komende jaren herontwikkeld tot een aantrekkelijke woon- en verblijfsomgeving. Zo worden in dit deel van de stad niet alleen huurwoningen gerealiseerd, maar ook koopwoningen. De gemeente investeert onder andere in nieuwe straatinrichting en in aanvulling op het bestaande Agora Theater worden nieuwe horecagelegenheden, detailhandel, een bioscoop en een casino gerealiseerd. Met meer culturele voorzieningen en een aanbod met woonlocaties voor verschillende doelgroepen moet het centrum meer diversiteit krijgen.

Toekomstperspectief

‘We zien veel toekomstperspectief voor Lelystad’, stelt Paul Evers, mede-eigenaar van FOUR-D. ‘Samen met architectenbureau Mecanoo en Schutte bouw & ontwikkeling zijn we er in geslaagd om een kwalitatief hoogwaardig gebouw te ontwerpen en te realiseren dat past in het centrumgebied. Lelystad heeft een groeipotentie van ruim 10.000 woningen waarvan een deel in het centrum kan worden gerealiseerd. De woningen die door het beleggingsfonds van Credit Linked Beheer zijn aangekocht, sluiten zowel aan op de enorme vraag naar huurwoningen als bij de ambitie om van het centrum van Lelystad een levendig stadshart met allure te maken. Inwoners van Lelystad kunnen straks voor een ‘avondje uit’ ook gewoon in het centrum van hun eigen stad terecht’.

Klik hier voor de web versie